Utdanning til 3000 fattige barn

To jenter på skolebenken i Goma, DR Kongo.
ProsjektUtdanning
StedDR Kongo, Burundi og India
Hjelper3000 fattige barn
Startet2003

3000 barn får gå på skole gjennom Dina-stiftelsens arbeid. Utdanning gir barna kunnskapene til å unngå fattigdom, holde seg friske og få håp for fremtiden.

På Dina-sentrene i DR Kongo får 196 jenter starte på en 12 års utdanning fra de er 5 år, avhengig av når de kommer til sentrene. De får gå 6 år på grunnskole og 6 år på videregående skole, og får lære blant annet fransk, engelsk, matematikk, kjemi, samfunnsfag, geografi og historie. Dina-stiftelsen har startet egne skoler for å utdanne jentene. Jentene får også opplæring i bruk av datamaskiner og symaskiner, som skal hjelpe de til å få gode jobber i fremtiden.

Dypt inne i skogene i Øst-Kongo, driver Dina-stiftelsen en skole for 350 pygmebarn. Denne skolen er finansiert ved hjelp av de ansatte ved Modena Fliser i Kristiansand. Pygmeer tilhører en utsatt gruppe som blir forfulgt av forskjellige grupperinger. I Øst-Kongo har pygmeene lidd forferdelig under krigene i landet, og blir drept og jaget bort fra sine bosetninger. Dina-stiftelsen har kjøpt et helt fjell der det er etablert en bosetning for pygmeer som har vært på flukt i mange år.

I Burundi har Dina-stiftelsen bygget to grunnskoler og to videregående skoler for 2 100 elever i Burundi. To av skolene er finansiert av de ansatte ved Modena Fliser i Kristiansand. Disse skolene er drevet av statlige midler.

Gjennom en fadderordning får også flere hundre indiske barn skolegang. Det er også planer om å bygge en yrkesskole på Zanzibar.

Skoler startet av Dina-stiftelsen:

Bilder fra skolene:

Klikk på bildene for større bilder og beskrivelse:

  • Skolen i Gitega, i Burundi.
  • Runes fjell i Masisi, DR Kongo. Foto: Nathalie Edvardsen.
  • Pygmebarn på skolen i Masisi, DR Kongo. Foto: Nathalie Edvardsen.
  • Skolen i Goma, DR Kongo. Foto: Rune Edvardsen.
  • Skoleelevene i Cankuzo, i Burundi. Foto: Dina-stiftelsen.
  • Foreldreløse barn får skolegang i India. Foto: Nathalie Edvardsen.
  • Voldtatte jenter får utdanning i Goma, DR Kongo. Foto: David Darg.
  • Skole i Masisi, DR Kongo. Foto: Nathalie Edvardsen.
  • Elever ved skolen Gitega, i Burundi, leser i skolebøker. Foto: Dina-stiftelsen.