Gatebarna på Zanzibar

Tomten der Dina-stiftelsen skal bygge barnehjem.
ProsjektBarnehjem, helse og utdanning
StedZanzibar, Tanzania
HjelperForeldreløse barn og fattige familier
Startet2014

På Zanzibar vil Dina-stiftelsen gi gatebarna et trygt sted å bo, og yrkesutdanning til 300 fattige barn.

Dina-stiftelsen har i flere år arbeidet med planer om å bygge et barnehjem og en yrkesskole for foreldreløse og fattige barn.

Stiftelsen ønsker å bygge et storsenter som skal inneholde et hjem for 120 gatebarn, yrkesutdanning til 300 fattige på øya og nye kontorlokaler til stiftelsens mobile helse- og tannklinikk.

Stiftelsen har fått tak i to murblokkmaskiner som skal produsere murblokkene til det nye storsenteret på Zanzibar. Maskinene skal bidra til at stiftelsen kan spare inn cirka 40 prosent av kostnadene.

Dina-stiftelsen har nå fått tildelt en tomt av myndighetene på Zanzibar, og arbeidere har allerede begynt å produsere murblokker til det nye senteret. Stiftelsen starter nå byggingen av senteret. Byggingen vil skje etterhvert som stiftelsen klarer å samle inn nok midler til prosjektet.

Trenger samarbeidspartnere

Dina-stiftelsen søker nå etter bedriftspartnere som kan være med å bygge det nye senteret. Ta en uforpliktende samtale med Martin Heskestad på telefon 95 30 89 90 for å få mer informasjon om hvordan vi kan samarbeide.

De første gatebarna som skal få hjelp er Kashra (15) og hennes syv søsken. Rune Edvardsen, leder for Dina-stiftelsen, fikk et sterkt møte med den modige 15-åringen som har byrden med å forsørge sine syv søsken og sin syke bestemor.

Les Edvardsens egen beretning av møte her

Stiftelsen har inngått et samarbeid med Arendal og Nedenes Roatryklubb som til nå har bidratt med 73 000 kroner. Klubbens bidrag går nå til å bygge et hjem til Kashra og familien.

Bilder fra prosjektet:

Klikk på bildene for større bilder og beskrivelse:

  • Tomten der senteret skal bygges. Foto: Rune Edvardsen.
  • Tomten der senteret skal bygges. Foto: Rune Edvardsen.
  • Kashra (16) får nå et trygt hjem ved hjelp av Arendal og Nedenes Rotaryklubb. Foto: Rune Edvardsen.