Mat til nødlidende

Spedalsk mann utrykker sin takknemlighet til leder av Dina-stiftelsen.
ProsjektMatutdeling
StedUganda, Nepal, India
HjelperSultende mennesker
Startet2011

Dina-stiftelsen formidler humanitær hjelp til flyktninger, katastroferammede og andre nødlidende, og arbeider aktivt for å gi barn og voksne nødvendig hjelp i de områdene som Dina-stiftelsen har i fokus.

Kombinasjonen av konflikt og klimakrise skaper matmangel i mange land. Etter flere år med nedgang melder FN at antallet av mennesker i verden som sulter øker. Dina-stiftelsen har vært en hjelpende hånd til flere sårbare grupper.

Jordskjelvofre i Nepal

Dina-stiftelsen har gitt nødhjelp til 2 400 flyktninger som mistet alt i det kraftige jordskjelvet som rammet landet i april 2015. Nærmere 9000 mennesker døde, og omkring 22 000 mennesker ble skadet i skjelvet. Dina-stiftelsen bidro i 2017 med mat for tre måneder frem. Maten ble distribuert av UNICEF.

Sultne barn i Uganda

Dina-stiftelsen hjelper til med å bygge opp en ny lokal hjelpeorganisasjon, «Feed the Streets», i Uganda. Hittil har vi sammen delt ut mat til nærmere 4 000 sultne gatebarn. «Feed The Streets» ble grunnlagt av den kjente ugandisk sangerinnen, Grace Nakimera. Samarbeidet har fått mye medieomtale i ugandisk presse.

Se bilder og les om aksjonene i lokal presse.

Etter mye presseomtale har «Feed The Streets» fått flere henvendelser av andre som trenger hjelp. Dette har blant annet ført til at Dina-stiftelsen har sammen med «Feed The Streets» etablert et barnehjem for 28 foreldreløse og fattige barn, der flere av barna er født med albinisme. Les mer om barnehjemmet her

Spedalske i India

Fra 2011 til 2017 ga Dina-stiftelsen støtte til en indisk organisasjon Manna Ministries som driver et aktivt arbeid for spedalske.

Ofre for sykdommen opplever å bli utstøtt av samfunnet, og dette kan gjøre det vanskelig for ofrene å opprettholde den økonomien de en gang hadde. Sykdommen, som også blir kalt lepra, er en kronisk infeksjonssykdom som affiserer hud og nerver. Infeksjonen kan behandles, men følgetilstandene er kroniske. På verdensbasis har sykdommen sunket dramatisk de siste 30 til 40 årene. Dette på grunn av intensivert oppsporing av pasienter og bedre medikamentell behandling. 65 prosent av de som fortsatt blir smittet er i India.

Dina-stiftelsen delte ukentlig ut gratis mat til 150 spedalske som bodde i en leprakoloni i Hyderabad, i delstaten Andra Pradesh.

Bilder fra prosjektene:

Klikk på bildene for større bilder og beskrivelse:

  • Spedalsk kvinne som har fått hjelp av Dina-stiftelsen. Foto: Nathalie Edvardsen.
  • Hånden til den spedalske kvinnen. Foto: Nathalie Edvardsen.
  • Spedalsk kvinne har fått utlevert mat fra Dina-stiftelsen. Foto: Nathalie Edvardsen.
  • Manna Ministries holder kontroll på hvem som har fått mat og ikke mat for uken. Foto: Nathalie Edvardsen.
  • Rune Edvardsen, leder for Dina-stiftelsen, besøker spedalsk mann i sitt hjem. Foto: Nathalie Edvardsen.
  • Rune Edvardsen blir kjent med spedalsk mann som får hjelp. Foto: Nathalie Edvardsen.
  • Matposer som de spedalske fikk utlevert hver uke. Foto: Nathalie Edvardsen.