Ny klinikkbuss på Zanzibar

Det er behov for en større ambulanse for å kunne tilby oral helse på Zanzibar.
ProsjektNy klinikkbuss
StedZanzibar, Tanzania
HjelperBedre tann- og helsetilbud til fattige
Startet2017

Mange forbinder turistøya Zanzibar som et ferieparadis og for sine lange hvite strender. Det mange glemmer er at bak de store hotellmurene lever lokalbefolkningen under dårlige forhold.

I 2013 startet Dina-stiftelsen opp et helseprosjekt på øya Zanzibar som er en del av Tanzania. Bakgrunnen var det tragiske helsetilbudet som de 1,3 millioner innbyggerne på øya har. Få har økonomi til å få hjelp ved helseklinikkene eller til å kjøpe nødvendige medisiner. For å hjelpe de fattigste startet stiftelsen en mobil klinikk som hver uke drar til nye landsbyer og tilbyr gratis helsesjekk og gratis medisiner til fattige. Klinikken behandler vanlige sykdommer som astma, høyt blodsukker, forhøyet blodtrykk, hudinfeksjoner, bronkitt, øyesykdommer, malaria, urinveisinfeksjoner, luftveisinfeksjoner, lumbago, gastritt, leddgikt og hiv/aids- smittede. Pasienter som har behov for mer hjelp får oppfølging av en lege som stiftelsen samarbeider med, og som leder teamet når de er ute.

Prosjektet er et samarbeid mellom Dina-stiftelsen, Operation Blessing og misjonsorganisasjonen Troens Bevis Verdens Evangelisering som bidrar med medisiner og finansielle utgifter.

Siden klinikken startet i september 2013 har den hatt 112 utplasseringer. 43 av utplasseringene fant sted i 2016, og hele 10 008 pasienter ble behandlet.

Utvider tilbudet på Zanzibar

Den enorme suksessen som stiftelsen har opplevd med den mobile klinikken har ført til at stiftelsen ønsker nå å utvide hjelpetilbudet på Zanzibar. I 2016 mottok stiftelsen en tannlegestol fra Lyngdal. Stiftelsen vil nå ta denne i bruk på Zanzibar ved å utvide den mobile klinikken til å også kunne tilby oral helse. For å gjennomføre dette har stiftelsen behov for 130 000 kroner til en større klinikkbuss som kan frakte den nye tann- og helseklinikken rundt på øya.

Russen ved Eilert Sundt videregående skole har satt i gang en innsamlingsaksjoner som skal gå til innkjøp av den nye bussen. Du kan også støtte dette prosjektet ved å i en gave til Dina-stiftelsen.