Lokale artister stiller opp for jentebarna i Kongo

Gospelkoret Shimmer

Lokale artister stiller opp for jentebarna i Kongo

Svært mange jenter voldtas hver dag i det krigsherjede Kongo. Mange jenter trenger akutt hjelp. Nå samler lokale artister seg for å hjelpe jentebarna verden har forlatt.

Lørdag 31. oktober arrangerer Kvinesdal Musikkorps og Shimmer Gospelkor «The Sound Of Kvinesdal», som er en veldedighetskonsert til inntekt for Dina-stiftelsen i Kvinesdal Kulturhus.

De lokale artistene Emilie Omland Grimstad, Cutta (John Kåre Gullestad), Tor Vidar Rennestraum, Vidar Søstrand og Tor Arve Barøy går da sammen med Kvinesdal Musikkorps og Shimmer Gospelkor for å hjelpe jenter som sårt trenger en ny start.
Konserten er en veldedighetskonsert til inntekt for de voldtatte jentebarna i Den demokratiske republikken Kongo. 1100 kvinner og jenter helt ned i spedbarnsalder voldtas hver dag i Kongo i følge en amerikansk undersøkelse. Konflikt og overgrep i provinsene Nord-Kivu og Sør-Kivu øst i landet har drevet millioner av mennesker på flukt. Tortur, tvangsarbeid, væpnede angrep og voldtekter preger hverdagen til disse menneskene.

Dina-stiftelsen har siden 2002 vært en viktig aktør i dette området, og har reddet og gitt hundrevis av kvinner og barn et verdig liv etter vold og overfall. For mange jenter er Dina-stiftelsen eneste mulighet til å få hjelp.

Dina-sentrene gir jenter omsorg, beskyttelse og utdanning

- Akkurat nå er det svært mange jenter som har opplevd mye vondt, og som trenger akutt hjelp og omsorg. Seksuell vold mot kvinner og barn er en av krigens brutaliteter. Vi er veldig takknemlig for at Kvinesdal Musikkorps, Shimmer og de andre artistene stiller opp for å støtte Dina-jentene, sier Nathalie Edvardsen, administrasjonsleder for Dina-stiftelsen.

Dina-stiftelsen har to sentre som gir hjelp til 270 voldtatte jentebarn i Øst-Kongo. På sentrene får jentene et hjem, beskyttelse, utdanning, medisinsk tilsyn, og hjelp til å bearbeide traumene. Mange av jentene som kommer til sentrene trenger kirurgisk behandling. Dina-stiftelsen samarbeider med Denis Mukwege, som er grunnlegger og lege ved Panzi sykehus i Bukavu.

- Mukwege har blitt ekspert på hvordan man skal helbrede indre fysiske skader forårsaket av gruppevoldtekt, og gjennom samarbeidet gir vi jentene en best mulig behandling, forteller Edvardsen.

I år var han en av favorittene til årets Fredspris.

Bidraget fra konserten vil hjelpe mange jenter

- Konserten blir nok en opplevelse ingen bør gå glipp av, og jeg håper at så mange som mulig vil komme for å støtte en god sak. Bidraget fra konserten vil gi mange jenter nødvendig hjelp og omsorg, understreker Nathalie Edvardsen.

Flere i Gospelkoret Shimmer har opplevd Dina-stiftelsens arbeid på nært hold og ser at det fungerer.

- Å kunne være med å forandre hverdagen til mennesker som har opplevd så mye vondt er en stor glede for oss, forteller Shimmer.

Billetter til konserten selges på rådhuset eller på Appen ebillett. Pris 200 kroner.

  • soundofkvinesdal