- Vi er svært takknemlige

Dina-senter Bukavu, i DR Kongo.

De 70 jentene som får hjelp ved Dina-stiftelsens mottakssenter for voldtatte jenter i Bukavu i DR Kongo, sender nå en hilsen til alle støttepartnerne i Norge.


Bukavu, DR Kongo, 29. mars 2016


Vi, jentene på Dina-senteret i Bukavu synger en sang for å si takk til Dina-stiftelsens ledere og til alle som støtter oss i Norge. Før dere leser brevet kan dere gjerne synge denne sangen sammen med oss:

«Syng takk for alt Gud har gjort
Syng takk til den Helligste
Syng takk for at Han ga oss Jesus Krist sin Sønn.

Og nå la den svake si «jeg er sterk», la den fattige si «jeg er rik»,
på grunn av det som Gud har gjort for oss, syng takk.»


Først av alt vil vi gjerne takke dere støttepartnere siden dere bryr dere om situasjonen for kongolesiske kvinner som har lidd på grunn av krigene og konfliktene i Den demokratiske republikken Kongo siden 1996 og frem til i dag. I vårt land er det i dag umulig å tallfeste nøyaktig hvor mange kvinner som har blitt voldtatte i løpet av alle disse år. Men vi er blant de som er REDDET, og vi har fått håp for framtiden.

Hver gang vi ser «Papa Rune» og hans familie sier vi takk for alt som han har gjort for oss. Vi tenker på hvor spesiell han er for oss, og for det initiativet han tok for å hjelpe oss. Men han kunne ikke ha satt i gang dette prosjektet uten støtte fra sin familie og alle vennene sine.

Vi var hjemløse, fordi opprørerne hadde brent ned husene våre og vi måtte rømme inn i skogen. Men det var noen som fortalte oss at det var et senter i Bukavu som ville ta imot og ønske velkommen de voldtatte: Dina-senteret.


Vår far Rune fortalte oss at de ikke var rike, men at det er mennesker i verden som vil hjelpe ham med penger slik at han igjen kan hjelpe oss. Vi kjenner ikke til dere fysisk, men det gjør Gud i himmelen, han kjenner dere. «Selv om vi ikke kjenner dere fysisk, kjenner Gud til og vet om hver eneste en av dere, og det dere har sådd i kjærlighet skal dere også høste i kjærlighet,» har Nyenyezi Ruboneko uttalt.

Vi vil takke alle som har blitt beveget av problemene her i Sør-Kivu provinsen.

Vi vil gjerne si takk til dere som hjelper oss av medlidenhet og la dere få vite at vi nå lever som en familie i «Dina-jentene». Vi kommer fra forskjellige steder i provinsen: Mwenga, Walungu, Kabare, Kalehe, Uvira, Shabunda, Fizi, Maniema, Kaniola og Kitutu.

Vi er 70 jenter som bor her i Bukavu. Mange av oss er ofre for seksuelt misbruk og vold. Det er også noen foreldreløse her som har mistet foreldrene sine i krigen, det er cirka 20 av dem. Vi løp vekk fra landsbyene våre fordi vi fryktet mennene som oppfører seg som ville dyr.

Vi vet at uten deres innsats og anstrengelser ville vi blitt sendt tilbake til hjemmene våre. Men vi er fortsatt her og kan spise måltider tre ganger om dagen, vi får klær og kan studere i gode omgivelser og dere betaler skolepenger for oss. Vi går på skole hver dag for å forberede oss til en bedre framtid.
Vi er beskyttet på eiendommen siden sikkerheten er ivaretatt her i byen Bukavu.

Tusen takk for all støtte!

Kjærlig hilsen

Dina-jentene i Bukavu

Se bilder av jentene:

Klikk på bildene for større bilder og beskrivelse:

  • Dina-jentene i Bukavu. Foto: Dina-stiftelsen.
  • Dina-jentene i Bukavu. Foto: Dina-stiftelsen.
  • Dina-jentene i Bukavu. Foto: Dina-stiftelsen.