Roser Dina-stiftelsen: «Kort vei fra giver til resultat»

Dag Adolfsen

Roser Dina-stiftelsen: «Kort vei fra giver til resultat»

- Jeg vil si at jeg tenker det er kort vei fra giveren til resultatet. Det imponerer meg, sier tidligere offshore arbeider Dag Adolfsen fra Feda. I dag er han pensjonist og ønsker å være med og gjøre en forskjell for de som har det vondt.

- Jeg har vært i Afrika utallige ganger, og det er en plass jeg virkelig har lyst til å se endring og bedring av levevilkår for de fattige, fastslår pensjonisten fra Feda.

- Jeg har reist mye til Afrika, og det er et kontinent som interesserer meg. Jeg har også lest den tragiske historien til Kongo om Kong Leopold. Historien og nøden i det landet har virkelig grepet meg. Det var noe av den interessen som gjorde at Dag Adolfsen for to år siden gikk på en presentasjon av Dina-stiftelsen sitt arbeid i kulturhuset i Kvinesdal. Der ble han grepet både av nøden til jentene på Dina-sentrene, men også av det at han kan gjøre en forskjell. Siden har han vært fast støttepartner.

- Jeg har også sett Dina-stiftelsen på Facebook og at vi ser konkrete resultater av det som blir gjort. Bygge hus og heim for de misbrukte jentene. Det er sterkt. 

«Også vil jeg si at jeg tenker at det er kort vei fra giveren til resultatet. Det imponerer meg.»

- Jeg vil gjerne også få gi en oppfordring til andre om å gi. Jeg tenker at det dreier seg ikke om å gi ett stort beløp hver måned, men at det monner på når en gir fast ett år eller to. Jeg tenker at alle har råd til det.

Hvorfor har du reist i Afrika?
- Jeg tok min første tur i 2011, og siden har det blitt flere. Jeg har alltid drevet med jakt, og nå har jeg hatt 14 jaktturer til forskjellig land i Afrika. Jeg var nylig 10 dager på jakt i Zimbabwe. Vi var i nærheten av flere landsbyer. Der var det ingen strøm, ingen biler – det var esel og kjerre. Når jeg har vært på en slik plass i 10 dager, er det klart at jeg tenker at jeg skal jammen meg ikke klage på noe når jeg kommer hjem. Men så går jo det i glemmeboken etter en stund, humrer han.

«Men det er ingen av oss her hjemme som gir oss fattige.»

- Nå skal jeg snart ned og besøke en venn som har en farm med store landområder i Sør-Afrika, og jeg blir med han rundt litt. Når jeg reiser pleier jeg å fylle koffertkvoten min med brukte leker til barnebarn og familie. De has så masse at de savner ingenting. Det var veldig flott å få dele ut leker til de fattige barna der jeg var nå sist i Zimbabwe. Og det kommer jeg også til å gjøre til barna til arbeiderne til denne farmen. Det koster oss så lite, men for dem betyr det så mye!

- Og så må jeg legge til at selv så kan jeg nok utfordre Rune Edvardsen en gang i blant på Facebook, men det forsikrer han meg om at jeg har lov til. Vi er fremdeles venner. Men jeg er gjerne med og støtter arbeidet til Dina-stiftelsen, det er fantastisk. På sikt ser jeg også frem til å være med Dina-stiftelsen en tur til Kongo.

Gjør som Dag Adolfsen, og støtte jentene i Kongo: