Koronakrise stengte Dina-sentrene i Øst-Kongo

Jentene i smittervernsutstyr.

Koronakrise stengte Dina-sentrene i Øst-Kongo

Dina-sentrene er stengt på grunn av koronakrisen. Nå trenger vi din hjelp til å følge opp jentene i landsbyene sine.

31. mars innførte landet portforbud for den kongolesiske befolkningen. Tiltakene fra myndighetene gjorde at det var nødvendig for stiftelsen å omplassere jentene ved Dina-sentrene i Øst-Kongo. Stiftelsen iverksatte raske tiltak for å få transportert jentene hjem til landsbyene sine, før landet ble stengt ned. Omplasseringen ble gjennomført i samarbeide med barnas foreldre og slektninger til de foreldreløse. Det betyr at de fleste jentene har vendt tilbake til områdene de kom fra.

Noen få er fortsatt på sentrene, da de ikke har noen andre i livet enn de ansatte.

Jentene vil trenge oppfølging under Koronakrisen

Det er svært uheldig at jentene må vende tilbake til hjemstedene, men det ville vært umulig for stiftelsen å innføre sosial avstand på sentrene. Før jentene dro fikk de utlevert smittevernsutstyr, mat, klær, sko og litt penger.

Dina-stiftelsen har opprettet et samarbeide med sosialarbeidere, politi og myndigheter i landsbyene deres i håp om å gi dem mest mulig beskyttelse under koronakrisen. Stiftelsen håper på å få sendt, flest mulig og oftest mulig, ut feltteam til å følge opp jentene, og avdekke behovene deres etterhvert som de oppstår. Men vi trenger hjelp!

Det vil være store kostnader knyttet til arbeidet ute i feltene. Det blir mye transport mellom flere landsbyer. Samtidig må stiftelsen fortsatt dekke lønnsutgifter til de 50 ansatte ved skolene og sentrene, da de ikke får sosial støtte fra staten. Utgiftene vokser også i takt med en svekket krone.

Vi trenger derfor ekstraordinær hjelp i denne tiden, og spør om du har mulighet til å bidra?: