Dina-skoleprosjekt

Jentebarna verden har forlatt

Sjelden har verden sett en krig der seksuell vold mot kvinner og jenter har vært mer utbredt enn i DR Kongo.

1 100 kvinner og jenter helt ned til spedbarnsalderen voldtas hver dag i Kongo. Kongo er et av verdens verste land å vokse opp i. Et krigsherjet land, hvor korrupsjon og håpløshet råder. Konflikten som raser er den verste verden har sett siden 2. verdenskrig. Seksuell vold mot kvinner og barn er en av krigens brutaliteter.

I over ti år har Dina-stiftelsen arbeidet for voldtatte jenter i DR Kongo. I Øst-Kongo, der krigen herjer som aller mest, har Dina-stiftelsen startet flere sentre for voldtatte jenter. På sentrene får jentene et hjem, beskyttelse, medisinsk tilsyn, skolegang og hjelp til å bearbeide traumene. Det finnes ingen systemer som hjelper disse jentene. Få har penger til å få den behandling de trenger. Dina-stiftelsen er deres eneste mulighet til å få hjelp.

Dina-stiftelsen vil gjerne samarbeide med skoler over hele landet for å hjelpe disse jentebarna. Med deres støtte kan disse jentebarna få nødvendig beskyttelse og hjelp!

Skolebrosjyre →

Elever kan gi jentene i Bukavu en ny start

Skoleåret 2016/17 søker vi elever som ønsker å støtte jentene våre som befinner seg i Bukavu-senteret i Øst-Kongo. Senteret har nådd sin maksgrense, og vi ønsker å utvide senteret slik at enda flere jenter kan få nødvendig hjelp, omsorg og en ny start. I tillegg til utvidelse av senteret, vil bidrag fra elevene også gi jentene mat, klær, utdannelse, skolesaker og medisinsk tilsyn. Jentene som bor på senteret er voldtatt en eller flere ganger. De har fått underlivene ødelagt etter at overgrepsmennene har stukket gjenstander som våpen og vedstykker inn i sine ofre. Dette er barn fra 2 år og oppover. Senteret er også spesielt rettet mot jenter som har blitt gravide som følge av voldtekt – og som har opplevd å bli sosialt utstøtt. Enkelte av disse mødrene er så unge som 12 år. Kontakt oss for ytterligere informasjon. Vi sender gjerne en søknad og prosjektbeskrivelse.   38 35 75 40        mail(at)dinastiftelsen.no
5,5 mill
innsamlede midler i 2017
79%
direkte til formålet
14%
i driftskostnader
5%
i lønnskostnader

Hvorfor støtte Dina-jentene?

  • Dina-stiftelsen legger gjerne opp et program/undervisningstimer/foredrag etter gjeldende læreplan i samarbeid med lærer. Vi kan undervise i temaer som f. eks. er aktuelt i historie, geografi og samfunnsfag.

  • Elevene får hjelpe jenter som har vært utsatt for grov vold og seksuell misbruk uten sidestykke, og som lever i et av verdens verste land å bo i.

  • Skolen vil oppleve et godt samarbeid med Dina-stiftelsen, og elevene vil motta god informasjonsutveksling.

  • Prosjektet vil fortsette i mange år fremover. På den måten vil elevene ha hjulpet hundrevis av jenter i fremtiden.

  • Elevene setter fokus på en av verdens verste konflikter som ikke får sin plass i media.

  • Dette er jentenes eneste mulighet til å snu tragedie om til håp!