Dina-skoleprosjekt

Jentebarna verden har forlatt

Sjelden har verden sett en krig der seksuell vold mot kvinner og jenter har vært mer utbredt enn i DR Kongo.

1 100 kvinner og jenter helt ned til spedbarnsalderen voldtas hver dag i Kongo. Kongo er et av verdens verste land å vokse opp i. Et krigsherjet land, hvor korrupsjon og håpløshet råder. Konflikten som raser er den verste verden har sett siden 2. verdenskrig. Seksuell vold mot kvinner og barn er en av krigens brutaliteter.

I over ti år har Dina-stiftelsen arbeidet for voldtatte jenter i DR Kongo. I Øst-Kongo, der krigen herjer som aller mest, har Dina-stiftelsen startet flere sentre for voldtatte jenter. På sentrene får jentene et hjem, beskyttelse, medisinsk tilsyn, skolegang og hjelp til å bearbeide traumene. Det finnes ingen systemer som hjelper disse jentene. Få har penger til å få den behandling de trenger. Dina-stiftelsen er deres eneste mulighet til å få hjelp.

Dina-stiftelsen vil gjerne samarbeide med skoler over hele landet for å hjelpe disse jentebarna. Med deres støtte kan disse jentebarna få nødvendig beskyttelse og hjelp!

Skolebrosjyre →

5,5 mill
innsamlede midler i 2017
79%
direkte til formålet
14%
i driftskostnader
5%
i lønnskostnader

Hvorfor støtte Dina-jentene?

  • Dina-stiftelsen legger gjerne opp et program/undervisningstimer/foredrag etter gjeldende læreplan i samarbeid med lærer. Vi kan undervise i temaer som f. eks. er aktuelt i historie, geografi og samfunnsfag.

  • Elevene får hjelpe jenter som har vært utsatt for grov vold og seksuell misbruk uten sidestykke, og som lever i et av verdens verste land å bo i.

  • Skolen vil oppleve et godt samarbeid med Dina-stiftelsen, og elevene vil motta god informasjonsutveksling.

  • Prosjektet vil fortsette i mange år fremover. På den måten vil elevene ha hjulpet hundrevis av jenter i fremtiden.

  • Elevene setter fokus på en av verdens verste konflikter som ikke får sin plass i media.

  • Dette er jentenes eneste mulighet til å snu tragedie om til håp!