Dina-senter på Zanzibar

ProsjektBarnehjem, helse og utdanning
StedZanzibar, Tanzania
HjelperForeldreløse og fattige barn
Startet23. april 2015

Dina-stiftelsen har i flere år hatt planer om å bygge et barnehjem og en yrkesskole for foreldreløse og fattige barn på Zanzibar. I tillegg skal det bygges nye kontorlokaler til stiftelsens mobile helse- og tannklinikk.

Prosjektet ble startet i 2014, men er dessverre satt på vent på grunn av manglende byggetillatelse.

Problemene begynte om våren i 2016, da stiftelsen ikke fikk tillatelser på den planlagte tomten som stiftelsen hadde kjøpt i mai 2014.

Myndighetene var likevel begeistret for prosjektet, og lovte at de skulle finne en ny tomt som stiftelsen kunne få lov å bygge på. Den andre tomten kunne stiftelsen beholde til andre prosjekter. Dette førte til at byggeplanene ble utsatt på ubestemt tid. Det arbeides med å få på plass en tomt så byggingen kan starte.

På det tidspunktet hadde Dina-stiftelsen kjøpt inn to murblokkmaskiner som skulle produsere murblokker til det nye storsenteret på Zanzibar. Det er meningen at disse maskinene skal spare inn cirka 40 prosent av bygge kostnadene.

Mens stiftelsen har ventet på myndighetene, har murblokkmaskinene blitt utnyttet til å bygge et hus til en søskenflokk på åtte foreldreløse barn.

Desember 2015 fikk Rune Edvardsen, leder for Dina-stiftelsen, et sterkt møte med Kashra (15) og hennes syv søsken som var preget av en tragisk familiesituasjon. Deres far var død, og deres mor var sporløst forsvunnet. De var etterlatt hos en bestemor som hadde fått slag og var alvorlig syk. Kashra var eldst i familiene, og hadde ansvar for å forsørge sin bestemor og søsken. Edvardsen ga derfor Kashra og familien et løfte om å hjelpe dem.

1, 5 år senere flytter familien inn i et nytt hus ferdig møblert, og finansiert av Arendal og Nedenes Rotaryklubb.

Les Edvardsens egen beretning av møte her.

Trenger samarbeidspartnere

Trenger samarbeidspartnere Dina-stiftelsen søker etter bedriftspartnere som kan være med å bygge det nye senteret når byggetillatelsen kommer. Ta en uforpliktende samtale med oss på telefon 38 35 75 40 for å få mer informasjon om hvordan vi kan samarbeide. Til nå har vi fått hjelp av Arendal og Nedenes Rotaryklubb og Eilert Sundt Videregående Skole i Farsund.

Bilder fra prosjektet:

Klikk på bildene for større bilder og beskrivelse:

  • Tomten der senteret skal bygges. Foto: Rune Edvardsen.
  • Tomten der senteret skal bygges. Foto: Rune Edvardsen.
  • Kashra (16) får nå et trygt hjem ved hjelp av Arendal og Nedenes Rotaryklubb. Foto: Rune Edvardsen.