– Dina-senteret har blitt min familie

Hun ble unnfanget under voldtekt, og ble en overlevende av seksuell vold som 2-åring. Dette er historien om lille Sarah.

Like etter fødselen blir *Sarah (*navn forandret) forlatt og avvist av sin mor. Ansvaret for hun og hennes yngre bror blir overlatt til deres bestemor som lever under ekstremt fattige forhold i Kiwanja i Rutshuru-territoriet, i Øst-Kongo.

Bestemoren finner det nødvendig å forlate Sarah og hennes yngre bror hjemme alene mens hun forsøker å finne mat og skaffe inntekt til deres overlevelse. Men så skjer det, som ikke skal skje. Hun kommer hjem og blir vitne til den ekstreme brutaliteten som rammer kvinner og jentebarna i Øst-Kongo.

Det lille jentebarnet lå der blodig på gulvet, og hadde mistet bevisstheten. Ingen vitner hadde vært til stede og kunne forklare hva som hadde skjedd, men naboer fortalte at de hadde sett en soldat stikke av fra åstedet da de kom for å se hva som var galt med det hylskrikende barnet.

Sarah er bare 2 år, og i likhet med sin mor, blir hun en overlevende av seksuell vold. Hennes bestemor har ikke råd til å gi det lille jentebarnet den behandlingen hun trenger. Hun blir på tradisjonelt vis hjulpet av sin bestemor, og må gå rundt med mye smerter.

Rykter om Dina-stiftelsen gjør at Sarah får hjelp

Så en dag, får bestemoren høre om Dina-stiftelsen som gir hjelp til jentebarn som har blitt voldtatt og utsatt for seksuell tortur. Bestemoren velger å oppsøke hjelp ved stiftelsens senter i Goma. Her blir Sarah tatt i mot, og blir sendt til behandling ved lokale sykehus.

Det lille jentebarnet var svært sjenert, og ville ikke snakke med noen i løpet av det første halvåret på senteret. Men ettersom tiden gikk begynte hun å leke med andre barn, og har nå fått smilet tilbake.

Sarah er nå 6 år, og har fått gjenoppbygget tillit og selvtillit. Hun forteller selv hvordan senteret har blitt til en familie for henne, og at det er en slags trøst at senteret dekker behovene hennes. Det å bli ivaretatt der og det å bli omringet av andre barn får henne til å føle seg omringet av søsken. Hun får nå skolegang ved Dina-skolen i Goma, og er veldig stolt over å ha på seg skoleuniform og lære sammen med andre barn.

Uten hjelp fra Dina-stiftelsen, ville ikke Sarah fått den hjelpen hun trengte. Din støtte betyr derfor alt for disse jentebarna! Det gir dem fremtid og håp, og noen av de hadde ikke overlevd uten den.