Ektepar arrangerte konsert for Dina-jentene

12. september arrangerte Arild Tørresen og Anne May Grosås en veldedighetskonsert til inntekt for Dina-stiftelsen hjemme på Grosås gård i Iveland.

Av Asle Hauan, ambassadør for Dina-stiftelsen

Arild Tørresen og Anne May Grosås i Kongo i 2019.

Arild Tørresen og Anne May Grosås i Kongo i 2019.

Arild Tørresen og Anne May Grosås fikk et helt spesielt forhold til arbeidet som Dina-stiftelsen gjør for voldtatte jentebarn i Den demokratiske republikken Kongo, etter at de selv besøkte jentebarna som får hjelp på en reise i februar 2019.

Dette var ikke første gang ekteparet arrangerte en konsert hjemme på gården sin. Tidligere år har de arrangert flere veldedighetskonserter for Dina-stiftelsen på Omland Gård, på Evje, men ved nyttår overtok neste generasjon denne gården. Ekteparet Arild og Anne May flyttet derfor til Grosås gård på Iveland, der Anne May vokste opp.

Anne May sammen med Dina-jentene i 2019.

Anne May Grosås med Dina-jentene i Kongo i 2019.

På Grosås gård har ekteparet bygd en stall, som inneholder et verksted, lager og en god gammeldags «dinner». Det var utenfor denne «dinneren» at ekteparet arrangerte veldedighetskonserten i samarbeid med MC-klubben Broken Chains.

På konsertområdet var det rigget opp en scene, satt opp bålpanner, bord og benker – alt i henhold til smittevernregler.

Anne May var først ut på scenen for å ønske de frammøtte velkommen, og introdusere første band som var JD Cash & the Kneeling Drunkards. De ble etterfulgt med en solosang ifra ei lokal jente, Maria på 17 år, og deretter Cutta fra Kvinesdal.

Over 100 mennesker deltok på konserten og de frammøtte kom fra alle kanter som Oslo, Arendal, Kvinesdal, Hauge i Dalane, Flekkefjord og Sandnes.

Undertegnede var selv oppe på scenen, og fortalte litt om arbeidet som Dina-stiftelsen gjør for de voldtatte jentebarna i det krigsherjede Kongo. Deretter overtok bandet Nashville Sound scenen.

Tusen takk til alle som deltok, til artister og musikere som stilte opp gratis for Dina-stiftelsen, MC-klubben Broken Chains for deres innsats, og ikke minst Arild Tørresen og Anne May Grosås som stod i bresjen for veldedighetskonserten.

Bilder av konserten på Grosås Gård, i Iveland.