Project Description

Fredsarbeid i krigsherjede områder

Dina-fredsstiftelse bidrar til fred og forsoning i krigsherjede områder, og legger til rette for konfliktløsning mellom stridende grupper

Soldat i det krigsherjede Kongo

Dina-stiftelsen har blant annet tatt initiativ til fredskonferanser i Den demokratiske republikken Kongo og Burundi der opprørsledere, kirkeledere og regjeringsrepresentanter møtes for første gang.

Dina-stiftelsen har opprettet Dina-fredsstiftelse som har sitt hovedkontor i Kinshasa, hovedstaten i Den demokratiske republikken Kongo. Dina-fredsstiftelse arbeider tett med landets myndigheter. Stiftelsen har også tett kontakt med myndighetene i andre krigsherjede land, og arbeider også sammen med norske myndigheter for fred og stabilitet.

I Kongo og Burundi har Dina-stiftelsen arrangert fredskonferanser i ulike landsbyer der fokuset har vært på å legge fortiden bak seg, og hvordan landet kan bygges opp i fellesskap. I fellesskap utarbeides det dokumenter over tiltak som de sammen ønsker å gjøre for sitt lokalmiljø. Dokumentet blir gitt til ordførere, og til landets myndigheter.