Project Description

SKOLEAKSJONEN

EN NY START TIL VOLDTATTE JENTER

Din skole kan være med å hjelpe jentebarn som er utsatt for seksuell vold i Den demokratiske republikken Kongo. Ved å støtte våre sentre for voldtatte jentebarn, gir dere ofrene en mulighet til å reise seg igjen og skape seg en fremtid!

SLIK HJELPER VI OFRENE

SLIK HJELPER VI JENTER SOM ER UTSATT FOR SEKSUELL VOLD I KONGO

TUREN SOM FORANDRET LIVET

EN ELEV FORTELLER

SE MER

TUREN SOM FORANDRET LIVET

EN ELEV FORTELLER

SE MER

KRIGENS OFRE

Bidra til at hundrevis av jenter får hjelp

Den demokratiske republikken Kongo er et av verdens verste land å vokse opp i. Krig, korrupsjon og håpløshet råder. Seksuell vold mot kvinner og barn er en av krigens brutaliteter. Sjelden har verden sett en krig der seksuell vold mot kvinner og jenter har vært mer utbredt enn i Kongo.

I følge American Public of Health voldtas 1100 kvinner og jenter helt ned til spedbarnsalderen hver dag i Kongo. Svært mange av jentene opplever å få underlivene ødelagt av fysiske gjenstander som gjerningsmennene har stukket inn i sine ofre.

I denne stund er det svært mange jenter som trenger hjelp og omsorg. Jentene har opplevd mye vondt. Dina-stiftelsen er deres eneste mulighet til å få hjelp.

Siden 2002 har Dina-stiftelsen har arbeidet med voldtatte jenter i Kongo. Der krigen herjer som aller verst, har stiftelsen startet to sentre for voldtatte jenter. På sentrene får jentene et hjem, beskyttelse, medisinsk tilsyn, skolegang og hjelp til å bearbeide traumene.

Jentene flytter ut når de blir store nok til å klare seg selv, og stiftelsen vil da kunne hjelpe nye jenter

Støtte fra elever ved din skole vil bidra til at hundrevis av jenter får nødvendig beskyttelse og hjelp, både i nær fremtid og videre fremtid.

SE VIDEO

SLIK BRUKES PENGESTØTTEN FRA ELEVENE

Jeg var inne i huset vårt sammen med storesøsteren min. Vi var alene hjemme. Soldater stormet inn, og to av dem voldtok meg.

Sarah, 6 år
Soldater kom til huset vårt. De begynte å voldta meg. Min mann prøvde å redde meg. De skjøt og drepte ham. Så drepte de fire av mine barn. Nå har jeg bare min lille baby og hans storebror igjen.
- Kvinne i Bukavu, DR Kongo

Jeg var ute på markene for å sanke grønnsaker. En Interahamwe-soldat kom og truet meg med våpen. Han sa at hvis jeg flyktet skulle han drepe meg. Så dro han av klærne mine og voldtok meg. Nå vil jeg gjerne bo på Dina-senteret og få hjelp.

Aline, 12 år

RESSURSSENTER FOR SKOLER

Dina-stiftelsen har laget et ressurssenter som kan hjelpe skoler til å oppnå målene med skoleaksjonen. Bilder, film og informasjon er gjort tilgjengelig her. Ta gjerne kontakte med oss om vi kan bidra med noe annet en det som er gjort tilgjengelig på nettsiden.

Grunnlegger av stiftelsen, Rune Edvardsen, kan komme til skolen hvis det er ønskelig eller vi kan sende andre representanter.

Skoleelevene kan også melde seg opp på en egen nyhetsmail fra Dina-stiftelsen.

ETTER SKOLEAKSJONEN

Etter innsamlingsaksjonen kan skoler som har samlet inn penger, overføre til vår konto 3000 37 22615. Husk å merke overføringen med skolens navn og prosjektet dere har samlet inn penger til.

GÅ TIL RESSURSSENTER

Skolen vil få god informasjon

BROSJYRE

  • Dina-stiftelsen kommer gjerne til skolen for å informere om arbeidet vårt.

  • Dina-stiftelsen kan være tilstede på innsamlingsaksjonene til skolen.

  • Vi ønsker gjerne å omtale skolen og elevenes engasjement og bidrag via våre mediekanaler.

  • Skolen kan motta informasjonsbrev fra stiftelsen, e-poster med bilder og rapporter om hva pengene brukes til. Det vil kan sendes bilder og gitt statusoppdateringer av jentene som blir hjulpet.

  • Skolen kan kontakte stiftelsen når de ønsker det, og kan komme med egne forventninger til stiftelsen.

  • Elevene kan følge arbeidet tett via sosiale medier.

  • Elever og lærere kan besøke arbeidet. Dette kan planlegges i samarbeid med stiftelsen.

  • Jentebarna vil få informasjon om skolen og elevene som støtter dem.

KONTAKT OSS